Upoznajte tajanstveni svet engleskih homofona - male reči s velikom razlikom

Dobrodošli na Ivy English World, vaš izvor znanja za učenje engleskog jezika!

Danas ćemo istražiti fascinantan fenomen poznat kao homofoni - kartke reči koje se na prvi pogled čine istima, ali zapravo imaju potpuno različito značenje. Nema više zabune jer ćete nakon ovog članka biti ekspert za njihovu upotrebu. Kao što kaže stara izreka 'Practise makes perfect'.

Njihovo značenje i primena:

Jedan od homofona koji često zbunjuje je 'their', koji predstavlja prisvojni pridev koji se koristi uz imenicu. Zamislite da ste u poseti kod prijatelja i divite se njihovoj kući: "This is their beautiful house." (Ovo je njihova divna kuća.)
Ako niste zadovoljni ponašanjem nekih ljudi, jednostavno možete reći: " I don't like their behaviour." (Ne sviđa mi se njihovo ponašanje.). Ili, recimo, da volite određeni bend i divite se njihovoj muzici: "I love this band. Their music is so good." (Obožavam ovaj bend. Njihova muzika je tako dobra.).

Drugi homofon je 'they're', skraćeni oblik od 'they are' (oni su, one su). Kada pričate o svojim prijateljima, možete reći: "They're my friends." (Oni su moji prijatelji.) Ili možda kažemo "They're the luckiest people I know" (Oni su najsrećniji ljudi koje znam), kako bismo opisali sreću koja prati određene ljude u našem životu.

Konačno, imamo pokaznu zamenicu 'there' koja nas vodi na određeno mesto. Da li možete da zamislite koliko je važno reći: "Can I go over there? (Mogu li da idem tamo?) kada želimo saznati gde se nešto nalazi? A kada neko kaže "We'll be there soon." (Bićemo tamo uskoro), stiče se utisak da se događaj očekuje na određenom mestu. Čak i jednostavna naredba "Stay there" (Ostani tamo") može biti od koristi kada želimo da nekog zadržimo na istom mestu.

Zaključak:
Kao što ste videli, iako ove reči zvuče isto, njihova značenja se razlikuju. Kada savladate njihovu pravilnu upotrebu, možete poboljšati svoje izražavanje na engleskom jeziku. Ne zaboravite da je praksa ključna za postizanje savršenstva. Vežbajte ove reči u različitim kontekstima i uskoro ćete postati stručnjak!


Provežbajte na:

https://www.bbc.co.uk/bitesize/topics/zqhpk2p/articles/z3cxrwx








Коментари

Популарни постови са овог блога

Simple Past Tense - Građenje, upotreba, pravilni i nepravilni glagoli

Past Perfect Tense (Pluskvamperfekat - Davno prošlo vreme)

Present Perfect Simple - Prosti sadašnji perfekat - Građenje i upotreba